Overslaan naar content

Meemaken met... Ad Kuijken

Ad is sinds 1997 in dienst bij MULTIFIX. Destijds kwam hij nét van school af en had hij zijn propedeusejaar achter de rug toen hij besloot te gaan werken. Lees hieronder het hele artikel.

Vertel, hoe ben je bij MULTIFIX terecht gekomen?

"Ik kwam van school af en had mijn propedeusejaar achter de rug toen ik besloot te gaan werken. Ik kon hier aan de slag als koerier en ondersteunde ik verkoop met bijvoorbeeld het maken van brochures etc. Snel daarna ging ik definitief bij verkoop aan de slag als binnendienst medewerker wat ik ongeveer 2,5 jaar gedaan heb. Daarna was ik toe aan iets nieuws en ben ik een korte tijd voor Farm Frites gaan werken."

Hoe ben je vervolgs weer teruggekomen?

"Arno, de CEO, belde me na een tijdje met de vraag of ik interesse had om terug te komen bij MULTIFIX. Ik mocht een inkoopfunctie gaan vervullen voor MULTIFIX Specials. Daar ben ik vol voor gegaan. Op dat moment begonnen we steeds meer uit te besteden in China. Tot 2012 ben ik denk ik wel vier keer per jaar daar geweest. In eerste instantie was ik verantwoordelijk voor de inkoop van Specials. Later ben ik me meer gaan focussen op Windfix, dat was toen groot. We produceerden onderdelen die speciaal voor windmolens ontwikkeld werden. Ik begeleidde de operationeel manager van Windfix Asia. Ik behartigde de klanten die we buiten China beleverden. Eigenlijk was ik een coördinator voor de gehele windenergie afdeling.

In 2011-2012 werd de windenergie voor ons steeds minder interessant. Er werd me gevraagd of ik de verkoop binnendienst wilde gaan aansturen op de afdelingen Fasteners en Specials. Dat heb ik toen lang gedaan in een team met Astrid en Hein. Daarna is mij gevraagd of ik de ISO certificering op me wilde nemen. Een collega die dit regelde ging weg en omdat ik door de jaren heen vele functies heb vervuld, heb ik veel kennis van alle afdelingen met de elementen die daarbij belangrijk zijn. Door de jaren heen heb ik zowel op inkoop als verkoop gewerkt en veel samengewerkt met China.

En nu? Hoe ziet je huidige functie eruit?

"In de tussentijd zochten ze iemand voor Business Controlling. Dat sloot erg aan op de kennis die ik had van het bedrijf in het algemeen. Ik wilde graag vanuit een probleemstelling kijken naar de mogelijkheden die er waren. Aan de hand van analyses zoek ik naar oplossingen. Deze oplossingen draag je aan bij het management en de directie, zoals: je zou eens naar dit proces moeten kijken, want eigenlijk kan dit beter anders, wellicht op deze manier. Deze rol past me eigenlijk wel goed en het staat op dit moment ook goed."

Wat spreekt je zo aan bij MULTIFIX?

"Het bedrijf is onwijs leuk en de cultuur is fijn! Heel erg informeel, maar iedereen wil wel doorpakken. Daarnaast krijg je ook je kansen. Ik begon hier in 1997 als koerier, maar heb me echt door kunnen en mogen ontwikkelen zowel in functie als ook met gerichte cursussen. Dat zijn voor mij hele grote plussen. MULTIFIX is een gezond bedrijf en is volop in ontwikkeling, we groeien ontzettend! Leuk om daar onderdeel van uit te mogen maken!"

Wil je werken bij MULTIFIX meemaken?

Onze HR Adviseur, Elke, kan je hier alles over vertellen!

+31 (0) 62 18 80 679

vacature@multifix.nl

 Elke Kuijpers HR Adviseur

MULTIFIX MOET JE MEEMAKEN