Overslaan naar content

Meemaken met... Dennis Aarts

Dennis is al meer dan 18 werkzaam bij MULTIFIX. Niet dat hij het 18 jaar geleden had gedacht, maar hij kwam toch terecht in de techniek. Groeide door tot Senior Assemblagemedewerker en is vraagbaak binnen de organisatie. In dit interview vertelt hij alles over zijn baan en de werkwijze van MULTIFIX.

Je bent Senior Assemblagemedewerker, heb je een technische achtergrond?

"Niet per se, vroeger had ik de intentie om chef-kok te worden. Uiteindelijk ben ik toch overgeschakeld naar techniek. Ik had geen technische achtergrond, maar ben ik wel altijd handig geweest. De affiniteit met techniek heeft er sinds kleins af aan ingezeten alleen besloot ik later om er iets mee te doen. Ik kwam bij MULTIFIX terecht en heb mezelf doorontwikkeld tot Senior Assemblagemedewerker. Wanneer er (assemblage) vragen vanuit de organisatie zijn, komen collega's al snel bij mij aankloppen. Ik ben een beetje de vraagbaak, maar dat vind ik juist leuk!"

Wat houdt jouw functie in?

"Ik zorg samen met Wesley (Werkvoorbereider) voor onze nieuwe Assembly klanten. Wat we doen is voor alle klanten het uitvoerende werk vertalen naar een algemene werkinstructie. Daarbij denken we bewust na om te zorgen voor de meest efficiënte aanpak. Hiermee helpen we uiteindelijk ook mijn collega's met het neerzetten van een volledige Assembly."

Hoe pak je grote projecten aan en hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd?

“Op dit moment komen er veel nieuwe klanten binnen. Wat we als eerste doen is kijken naar wat we nodig hebben om het project in goede banen te leiden. Dit doen we doormiddel van proefassemblages. Samen met mijn leidinggevende bespreken we altijd de aandachtspunten van de dag en daarna zetten we de subassemblages uit. Dit doen we door te kijken hoe we nieuwe klanten kunnen opdelen in werkbare subassemblages. Vervolgens bepalen we wat voor gereedschap en werkruimtes we nodig hebben om de assemblages te maken. Daarna gaan we, kort gezegd, aan de slag: van sub assemblage naar eindproduct.

Natuurlijk komt er ook een check / controle bij kijken. Het controleren valt niet per se onder mijn verantwoordelijkheid aangezien we binnen MULTIFIX kwaliteitscontroleurs in dienst hebben. Toch bekijk ik of bepaalde onderdelen en componenten goed zijn bij het maken van de assemblage. Bij nieuwe assemblages kijken we extra of alles werkt op de manier zoals bedoeld is. Bij repeterende handelingen zijn we die fase al door, maar ik hou mezelf, bij wat voor type assemblage dan ook, altijd aan mijn motto: "maak dingen zoals je ze zlef ook graag wil ontvangen."

Ook hoorde ik dat je af en toe met klanten meeloopt. Kun je hier meer over vertellen?

“Soms krijgen we aanvragen die ook voor MULTIFIX nieuw zijn. Dan komt er een heel nieuw product op de markt, zoals bijvoorbeeld het originele product van onze klant Holmatro: de T1 alles-in-één gereedschap voor het forceren van toegang bij redding toepassingen. Een product waar we nog geen ervaring mee hadden en om alsnog alle fijne kneepjes te leren, ben ik in hun fabriek mee gaan lopen.

Daarna volgt de proefassemblage waarbij de klant komt meekijken. Daar ben ik vaak met Wesley bij betrokken om de werkwijze en instructie te bekijken. Soms zie ik tijdens de proefassemblage al verbeterpunten in het proces. Ik geef dan ook advies om de handelingen onder de knie te krijgen, zodat de assemblage voor iedereen zo efficiënt mogelijk verloopt. Het meedenken is iets wat klanten erg waarderen. Ookal hebben we nog niet eerder zo'n product geassembleerd, komt dit dankzij onze kennis en ervaring altijd wel goed. Zo zie je maar dat het handig is om ervaring te hebben in een ruim en divers aanbod in assemblages. Deze diversiteit aan kennis kunnen we namelijk ook verdelen over andere klanten."

Klinkt allemaal heel erg goed! Je zit hier volgens mij wel op je plek?

“Ik vind het nog steeds een leuke baan! Vooral hetgeen wat ik mag doen voor MULTIFIX is iets wat me ligt. Het meekijken met nieuwe projecten en daarin de vrijheid krijgen om mee te denken, vind ik super fijn. Dankzij de nieuwe projecten blijft er altijd de uitdaging om een goede, nieuwe productie op te zetten. Als het dan ook nog eens in een keer lukt dan is dat écht de kers op de taart. Kortom: het is een mooie tak om in te werken."

Wil je werken bij MULTIFIX meemaken?

Onze HR Adviseur, Elke, kan je hier alles over vertellen!

+31 (0) 62 18 80 679

vacature@multifix.nl

 Elke Kuijpers HR Adviseur

MULTIFIX MOET JE MEEMAKEN