Overslaan naar content

Meemaken met... Floris Duffhuis

Van afstudeerstagiair naar collega New Business! In september 2022 liep Floris Duffhuis een halfjaar stage op onze New Business afdeling. Dit beviel hem zo goed dat hij na zijn afstuderen is blijven plakken. In dit interview vertelt hij meer over hoe hij als stagiair is doorgegroeid naar Sales Representative en wat daar allemaal bij komt kijken.

Hoe ben je het commerciële vakgebied ingerold?

"Ik had altijd al de drive om in alles een bepaalde waarde te zien. Ik dacht vaak: als ik het zo aanpak, bespaart dat weer geld. Uiteindelijk ben ik dankzij mijn afstudeerstage het technische vakgebied ingerold. Om te gaan afstuderen, ben ik opzoek gegaan naar een bedrijf waar ik veel kon leren. Via een vriend kwam MULTIFIX op mijn radar terecht, liep ik er stage en kon ik daarna aan de slag als Sales Representative."

Waardoor besloot je om na het afstuderen bij MULTIFIX te blijven werken?

“Hoe dichterbij het moment van afstuderen, hoe meer ik ging nadenken over waar ik mijn carrière wilde starten. Na een halfjaar stage en goed ingewerkt te zijn, wist ik zeker dat ik bij MULTIFIX mezelf verder kon ontwikkelen. Dit omdat ik naast het uitvoeren van mijn afstudeeronderzoek ook écht serieus werd genomen als stagiair en er een topsfeer is binnen MULTIFIX. Eigenlijk hangt er binnen heel de organisatie een cultuur van hard werken, maar er is ook ruimte voor een grap. De sfeer en mentaliteit die bij MULTIFX heerst, heb je niet op zoveel plekken.

Waarom zou je iemand anders aanraden om hier stage te komen lopen?

“In het begin van mijn stage, had ik mijn opdracht nog niet helemaal helder. Tijdens mijn kennismakingsgesprek met MULTIFIX werd er écht meegedacht. Ze gaan met je in gesprek, vragen je wat je wil leren, wat je moet doen vanuit school en vooral hoe jijzelf je stage wil invullen. Het wordt niet vóór je geregeld, maar samen met jou. Vanaf moment één word je serieus genomen, maar ook erg vrij gelaten. Tijdens mijn stage merkte ik op dat een rare vraag hier niet bestaat. Kom je met een niet alledaagse vraag of idee, dan kan je altijd bij iemand terecht. Daarnaast was het ook fijn dat toen mijn stageperiode er bijna op zat er samen met HR en de Sales Manager een plan werd gemaakt, over de toekomst mogelijkheden binnen MULTIFIX.”

Wat heb je allemaal gedaan om Sales Representative te worden na je stage?

“Toen ik besloot om bij MULTIFIX te blijven, was het de bedoeling om het bedrijf beter te leren kennen en het vak goed te leren. Daarom ben ik begonnen met een opleidingstraject in de technische verkoop. Dit hield in eerste instantie in dat ik kennis maakte met het hele bedrijf.

Daarnaast werd ik, om alle kneepjes van het vak te leren, gekoppeld aan de Senior Sales Representatives. Zij leggen alles haarfijn uit en nemen me mee op sleeptouw. Zo liep ik vier maanden lang, één dag in de week, mee met logistiek om mijn productkennis te verbeteren. Daarnaast kreeg ik een goed beeld van alle handelingen die bij een verkooporder komt kijken. Welke orders zijn wél of juist niet aantrekkelijk? Welke mogelijkheden hebben we? Daarbij zag ik dat we het écht, met alle medewerkers binnen MULTIFIX, samen doen!"

"Tijdens mijn stage was ik natuurlijk al begonnen met mijn huidige werkzaamheden als ondersteunend teamlid van de buitendienst. Ik ging toen ook mee naar klantgesprekken en was actief op het gebied van acquisitie. Dit doe ik nu ook, maar er zijn ook heel veel nieuwe taken bijgekomen. Zo mag ik vanuit mijn frisse blik en kennis vanuit school ook de verkooptrainingen geven aan de afdeling New Business. Daarnaast hou ik me bezig met het uitwerken van aanvragen, offertes, en uiteindelijk orders. Ik heb ook veel geleerd van het meegaan naar afspraken met collega's. Elk gesprek is totaal anders en iedereen heeft zo zijn eigen stijl."

Hoe zien de komende jaren binnen MULTIFIX er voor jou uit?

“Ik heb al veel bijgeleerd en hoop dit te blijven doen. Ik ben nu bezig met de lessen die ik leer mee te nemen in mijn eigen stijl. Sinds januari 2024 ga ik zelfstandig aan de slag als Sales Representative. Ik hoop bij veel mooie bedrijven binnen te stappen, mezelf uit te blijven dagen, maar vooral superveel te leren op technisch vlak. Hoe meer je weet, hoe beter de gesprekken gaan én een mooie order scoren, is natuurlijk ook niet zo verkeerd."

Wil je werken bij MULTIFIX meemaken?

Onze HR Adviseur, Elke, kan je hier alles over vertellen!

+31 (0) 62 18 80 679

vacature@multifix.nl

 Elke Kuijpers HR Adviseur

MULTIFIX MOET JE MEEMAKEN