Overslaan naar content

Meemaken met... Miriam van Rijt

Vrouwen in de techniek, we zien het niet vaak. Maar dertien procent van de technische rollen, binnen de branche, werd vervuld door vrouwen. Dat moet anders, vinden wij! Daarom vertelt Miriam van Rijt als vrouw in de techniek alles over haar baan als assemblagemedewerker.

Je werkt nu vijf jaar bij MULTIFIX. Hoe ben je hier terecht gekomen?

"Ik ben ooit begonnen bij Essit in Geldrop, wat later overgenomen werd door MULTIFIX. Ik werd getipt door een van mijn huidige collega's dat ze nog iemand zochten. Van het een kwam het ander. Het is heel leuk om als vrouwen in de techniek te werken."

Heb je altijd voor een technisch bedrijf willen werken?

"Ja zeker! Ik heb voorheen bij ETI Precisions gewerkt. Daar maakte ik onderdelen voor kopieerapparaten en testte deze ook. Later ben ik bij Capax gaan werken, dat onderdeel uitmaakt van Makita. Kortom; boormachines. Toen we kinderen kregen was het tijd voor een switch. De werktijden die Capax hanteerde waren lastig te combineren met het gezinsleven. Ik wilde liever overdag werken zodat ik 's avonds bij mijn kindjes kon zijn. Helemaal omdat mijn man op dat moment in ploegen werkte.

Uiteindelijk ging mijn man intern wonen en werken op de Vliegbasis in Woensdrecht. Hij is beroepsmilitair, wat betekent dat hij doordeweeks niet thuis is. Toen de meiden ouder werden en voor zichzelf konden zorgen, heb ik besloten iets anders te gaan doen. Dat werd Assemblage bij MULTIFIX!"

Wat vind je zo leuk aan je job?

"Dat ik de kans krijg om te leren en me verder te ontwikkelen! Ik ben heel leergierig. Dennis is als een mentor voor me, hij leert me bij en geeft me de juiste begeleiding. Hij is rustig en heeft eindeloos veel geduld, maar hij houdt ook van een geintje. Nu leer ik hoe de Komax werkt, maar misschien maak ik morgen weer TIP Units. Dat is meer het precisie werk. Daar hou ik van, nauwkeurig werken."

Wat vind je zo leuk aan MULTIFIX?

"Mijn collega's zijn heel leuk, maar daarnaast is de sfeer op de werkvloer ook erg goed. Er wordt geen druk op je gelegd en je hebt alle kansen om je werk zo goed mogelijk uit te voeren. Heel fijn!"

Waarom zouden meer vrouwen in de techniek moeten werken?

"Voor hun persoonlijke ontwikkeling! Je moet het wel aandurven, want het is totaal iets anders. Het werk is heel gevarieerd. Je werkt steeds aan andere projecten. Het leek me heel moeilijk, maar het is minder pittig dan ik vooraf gedacht had. Op mijn eerste werkdag kreeg ik tekeningen onder mijn neus geschoven en moest ik veel op de computer doen. Dat was schakelen; ik kwam uit de horeca en was dat niet gewend. Na een tijdje wist ik hoe ik tekeningen moest lezen en had ik me de computer 'eigen' gemaakt. Toen dacht ik: heb ik me hier nu zo druk om gemaakt?

Daarnaast liggen er altijd voorbeelden klaar. Als ik ergens over twijfel, raadpleeg ik een werkinstructie of vraag ik om hulp. Door de goede begeleiding wordt de kans op het maken van fouten veel kleiner! En: van fouten kun je leren!"

Wil je werken bij MULTIFIX meemaken?

Onze HR Adviseur, Elke, kan je hier alles over vertellen!

+31 (0) 62 18 80 679

vacature@multifix.nl

 Elke Kuijpers HR Adviseur

MULTIFIX MOET JE MEEMAKEN