Overslaan naar content

Meemaken met... YOUNG MULTIFIX

Nick en Glenn zijn allebei al enkele jaren werkzaam bij MULTIFIX en allebei deel van YOUNG MULTIFIX. Een initiatief dat de jongeren binnen de organisatie een stem geeft in het hedendaagse beleid. In dit artikel vertellen Nick en Glenn meer over het initiatief en de plannen die er liggen.

Vertel eens, waar staat YOUNG MULTIFIX voor?

"YOUNG MULTIFIX staat eigenlijk voor de nieuwe generatie MULTIFIX. Het initatief is in het leven geroepen om een frisse blik op het huidige beleid te kunnen werpen. De "jongeren" die hier nieuw binnenkomen, hebben wellicht een andere kijk op dingen dan de mensen die hier al twintig of dertig jaar in dienst zijn."

Hoe zijn jullie ervaringen met dit initiatief?

"Arno Heesters, de CEO, kwam met het idee. Wij vinden het leuk dat hij dit initiatief het leven in heeft geroepen. Het maakt dat je je als jongeren in de organisatie gehoord voelt. Veel van onze collega's werken hier al jaren. Dat is natuurlijk super, maar dat maakt het voor ons wel lastiger om er tegenin te gaan. Helemaal als je starter bent.

Het is fijn dat we mee mogen denken. We bespreken dingen die we zien gebeuren en beter kunnen, maar brengen ook nieuwe ideeën in. Tijdens de bijeenkomsten van YOUNG MULTIFIX zijn we met allemaal jongeren die in dezelfde fase van hun leven zitten.

Wat voor ideeën hebben jullie al gerealiseerd?

"Een hoop! We doen veel projecten voor verschillende pijlers. Zo hebben we praktische zaken uitgevoerd, zoals de mogelijkheid om je als bezoeker via de iPad aan te melden voor je afspraak. Ook hebben we twee MULTIFIX fietsen geregeld, zodat we niet de auto hoeven te pakken als we naar de andere vestiging moeten en is de fietsenstalling vernieuwd.

Daarnaast realiseren we ook projecten op het gebied van MVO en vitaliteit van de medewerkers. Zo zijn we momenteel druk bezig om op verschillende manieren de afvalstromen te verbeteren en te verminderen. Ook brengen we in kaart wat we kunnen doen om meer bewegen te stimmuleren bij onze collega's. Al zijn we er nog niet overuit hoe we dit vorm willen gaan geven."

Wanneer komt YOUNG MULTIFIX samen?

"Dat ligt een beetje aan de planning. We starten met een brainstormsessie waarin we proberen concrete plannen te maken. Deze wijzen we toe aan leden van de groep. Die kunnen dan in de daarop volgende weken samenkomen om het idee uit te werken. Al deze plannen worden vervolgens gepresenteerd aan Arno en Gertrude (HR-Manager). Als die akkoord gaan, dan kunnen we het uit gaan werken.

Als het cirkeltje rond is, beginnen we weer van voor af aan. Het is heel leuk om samen over dit soort dingen na te denken. We worden ook echt gehoord en we kunnen een bijdrage leveren aan het huidige beleid. Dat maakt ons allemaal heel betrokken bij de organisatie."

Wil je werken bij MULTIFIX meemaken?

Onze HR Adviseur, Elke, kan je hier alles over vertellen!

+31 (0) 62 18 80 679

vacature@multifix.nl

 Elke Kuijpers HR Adviseur

MULTIFIX MOET JE MEEMAKEN